Θετικά Σκεπτόμενη!

Θετικά Σκεπτόμενη Love my selfΑπό το δύσκολα στο θετικά…

Ξεκίνησε μία δύσκολη ημέρα σήμερα. Ναι, βέβαια, υπάρχουν και τέτοιες! Η διάθεση μου λίγο πολύ έχει πέσει, ή και σαν λίγο να χαλάει. Νιώθω ένταση, θυμό, απογοήτευση, πίεση.

Σκέφτομαι πως μπορώ να με βοηθήσω να αλλάξω αυτήν την διάθεση γιατί δεν μου αρέσει και δεν με βοηθάει στην πράξη ούτε να διαχειριστώ αυτά που με προβληματίζουν ούτε να φέρω εις πέρας την ημέρα. «Τί όπλα έχω στην φαρέτρα μου;», αναρωτιέμαι. Κι αμέσως σκέφτομαι πως η διάθεση που θα με συνοδεύει μέσα στην ημέρα είναι επιλογή μου, κι ότι μπορώ να λειτουργήσω «θετικά σκεπτόμενη«!

Σκέφτομαι όλα αυτά που θέλω να θυμίζω στον εαυτό μου κάθε μέρα, αυτά που με βοηθούν να προχωρώ κι όλα αυτά που θυμίζω στους αγαπημένους μου όταν τα ξεχνούν!

Αποφασίζω να φτιάξω μία λίστα, με χαρτί και μολύβι, πραγματική όχι νοητή με όλες τις θετικές σκέψεις που μου δίνουν δύναμη, όλες εκείνες τις σκέψεις από τις οποίες αντλώ θετικά νοήματα όταν χρειάζομαι να αλλάξω την διάθεση μου ή ίσως να την τονώσω λίγο!

 • ό,τι κι αν είναι αυτό που συμβαίνει το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει
 • θυμίσου πόσο όμορφα νιώθεις μετά από την συναισθηματική σου καταιγίδα και καταλάγιασε μία ώρα αρχύτερα
 • πετυχαίνω κάθε μέρα όλο και περισσότερα
 • στόχος μου η καλή διάθεση· ας ζωγραφίσω ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου κι ας αφεθώ να το νιώσω κιόλας
 • ξέρω τι θέλω και γι’ αυτό ακούω προσεκτικά τον εαυτό μου
 • θυμάμαι ότι μπορώ να δώσω αγάπη αντί θυμό· χαρά αντί θλίψη
 • η αγάπη γεμίζει την ημέρα μου και την ζωή μου
 • μοιράζομαι ό,τι έχω και μοιράζω χαμόγελα
 • ό,τι δίνω θα πάρω
 • εαυτέ μου σ’ αγαπώ· στα αλήθεια σ’ αγαπώ γιατί τ’ αξίζεις!
 • μου αρέσει να είμαι εγώ· είμαι τόσο δυνατή· μπορώ να τα καταφέρω!

Κρατώ την λίστα μου κάπου που μπορώ να την βλέπω κάθε μέρα και να θυμίζω στον εαυτό μου να είμαι θετικά προσκείμενη στα πράγματα· κρατώ σε αυτοκόλλητα χαρτάκια (post-it) τις τρεις πιο σημαντικές για εμένα και τις κρατώ πάντα πάνω μου (π.χ. πορτοφόλι/τσάντα) ή ακόμα και τις γράφω σαν σημείωση στο τηλέφωνο μου ώστε να έχω άμεση πρόσβαση. Μόλις νιώσω ότι χρειάζομαι μία υπενθύμιση ανατρέχω εκεί κι κάνω στον εαυτό μου την τονωτική του ένεση!

(photo credit: hay house.com)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια