Στιγμές!

bottle of wishesΧαλαρώνω λίγο πριν ετοιμαστώ για τα πρωινά μου ραντεβού στο γραφείο πίνοντας καφέ. Κι έτσι όπως κάθομαι, αφήνω το μυαλό μου να περιπλανηθεί και να ταξιδέψει. Αναπολώ στιγμές…στιγμές από το παρελθόν με ανθρώπους που έχουν περάσει από την ζωή μου κι εγώ από την δική τους, με ανθρώπους που υπάρχουν ακόμη, και μ’ αυτούς που θέλω να υπάρχουν για πάντα!

Νιώθω ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη μου όπως θυμάμαι στιγμές γεμάτες γέλιο και χαρά με γονείς κι αδέρφια, αγωνίες με με συμφοιτητές και συγκίνηση με τα παιδιά! Σκέφτομαι πόσο όμορφο είναι να δημιουργεί κανείς αναμνήσεις· στιγμές που θα μπορεί να κουβαλάει μαζί του για μια ζωή. Σκέφτομαι πόσο ισχυρός συνδετικός κρίκος γίνονται αυτές οι στιγμές στις σχέσεις μας με τους γονείς, τα αδέρφια, τα παιδιά μας, και τους φίλους. Πόσο ξεκάθαρα θυμάται κανείς τα ίδια έντονα συναισθήματα και πως γίνονται μέρος όλων αυτών που μοιραζόμαστε, και μας ενώνουν χωρίς καν συνειδητά να το αντιλαμβανόμαστε πάντα. Κι αμέσως γεννιέται η επόμενη σκέψη μου κι αναρωτιέμαι μήπως να είναι ακόμα ωραιότερο το να δημιουργήσω συνειδητά αναμνήσεις. Να νιώσω παρών στο χώρο και στον χρόνο που μοιράζομαι με όποιον εγώ επιλέγω στην δεδομένη στιγμή και να κρατηθώ στο εδώ και τώρα· να σκεφτώ και να επιδιώξω με ποιόν θέλω να είμαι και τι αναμνήσεις θέλω να δημιουργήσω.

Ναι λοιπόν! Χωρίς άλλες αναβολές αποφασίζω να βάλω στόχο την δημιουργία στιγμών! Θα εκμεταλλευτώ τον χρόνο έτσι όπως εγώ επιλέγω και θα μοιραστώ τις στιγμές μου με τους ανθρώπους που αγαπώ, που εκτιμώ, που χαίρομαι. Ξεκινώ κι υπόσχομαι στον εαυτό μου λοιπόν να περάσω ένα απόγευμα με μια φίλη σε ένα μέρος που αγαπάμε κι οι δύο, να χαρίσω μια βόλτα στο δάσος  με τα πόδια στην μαμά μου, να δείξω στα παιδιά μου την μυστική μου κρυψώνα στο σπίτι της γιαγιάς και να παίξουμε γαργαλητοπόλεμο μέχρι κανείς να μην αντέξει άλλο, και να μοιραστώ με τον σύντροφο μου ένα «μαζί» που θα επιλέξει εκείνος. Αυτά είναι οι νέες αναμνήσεις που επιλέγω εγώ στο σήμερα να δημιουργήσω.

Αναρωτιέμαι· εσύ ποιές θέλεις να δημιουργήσεις;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά γονιμότητα δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια