Σκέψεις και Παιχνίδι για το Σαββατοκύριακο!

Ξεκινώ το Σαββατοκύριακο μου με άλλη διάθεση, με πρωτόγνωρη πρόθεση.
Σκέφτομαι όλα αυτά που έχω ζήσει όλη την εβδομάδα, αυτά που διαβάζω, αυτά που έχω δει να συμβαίνουν, το πως έχω νιώσει αλλά και το πως έχω συμπεριφερθεί και προσπαθώ συνειδητά να δω που συγκλίνουν, να δω που με οδηγούν.

Αναρωτιέμαι, άραγε τι αποκόμισα από όλα αυτά;

Αναρωτιέμαι, άραγε έμαθα λίγο περισσότερο τον εαυτό μου;

Αναρωτιέμαι, άραγε είμαι έτοιμη να προχωρήσω παρακάτω;

Είμαι έτοιμη να εφαρμόσω στην πράξη ό,τι νέο ξέρω για εμένα και να εξελιχθώ, να βρω κι άλλα κομμάτια του εαυτού μου που με έκαναν το άτομο που είμαι σήμερα. Σκέφτομαι αυτό το μοναδικό και ανεπανάληπτο puzzle που κάνει τον καθένα από εμάς αυτό που είμαστε.

Και σκέφτομαι επίσης πως πρέπει μάλλον να είναι το μόνο ίσως puzzle που ποτέ δεν «ολοκληρώνεται» ακριβώς, με την στενή έννοια του όρου, γιατί μέσα από την καθημερινή μας εξέλιξη και συνάθροιση εμπειριών αυτό όλο και επεκτείνεται. Κι αυτό είναι ακριβώς η ομορφιά του· αυτό είναι που μας κάνει να θέλουμε να συνεχίσουμε το «παιχνίδι»!

Κι ενώ έξω από εμένα μπορεί και να επικρατεί το χάος, αποφασίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα χαρίσω στον εαυτό μου κι άλλα κομμάτια για να έχω να «παίζω», κι άλλα κομμάτια για να μπορώ να δημιουργήσω, και συνειδητά να αφομοιώσω το ποια είμαι εγώ σήμερα.

Βάζω λοιπόν συνειδητή πρόθεση να ασχοληθώ κι άλλο με το δικό μου μοναδικό puzzle, να το φροντίσω, να το κοιτάξω, να το ευχαριστηθώ, και να το καμαρώσω!

Να με καμαρώσω! Για όλα αυτά που έχω καταφέρει να είμαι μέχρι σήμερα!

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις το puzzle σου;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια