Σκέφτομαι και πράττω!

quote-791953_1280Είμαι ό,τι σκέφτομαι! Αναλογίζομαι πόσο μεγάλη δύναμη και πόση ελευθερία έχω στα χέρια μου δεχόμενη αυτήν την διαπίστωση, η οποία στην ουσία σημαίνει πως μπορώ να φτιάξω την ζωή μου και την καθημερινότητα μου όπως εγώ ο ίδιος επιλέξω!

Η πραγματικότητα γύρω μου είναι οι σκέψεις μου στην πράξη. Οι σκέψεις μου γίνονται στη συνέχεια λόγια· λόγια που τα ακούω πρώτος εγώ που τα αρθρώνω και στην συνέχεια οι άλλοι που χτίζουν την εντύπωση τους για εμένα βάσει του πως παρουσιάζω εγώ τον εαυτό μου! Το συμπέρασμα είναι πως την δύναμη την έχω εγώ στα χέρια μου, ή καλύτερα στο μυαλό μου. Μπορώ ή αλλιώς «δύναμαι» (καθόλου τυχαία ταυτόσημα ρήματα) να διαλέξω ανάμεσα σε χιλιάδες σκέψεις που περνούν ασταμάτητα από το μυαλό μου ποιές θέλω να κρατήσω· από αυτές να διαλέξω ποιές θέλω να αρθρώσω· και να διαλέξω που θέλω να εστιάσω. Είναι σαν να προγραμματίζω τον εαυτό μου προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: αυτήν της δικής μου επιλογής! Οραματίζομαι την πραγματικότητα μου!

Πώς γίνεται αυτό, θα με ρωτήσεις. Αυτό γίνεται με την διαδικασία του να κοιτάξω μέσα μου και να δω πού θέλω να δώσω προσοχή, και τι θέλω να αναπτύξω. Ξέχνα για λίγο τι κάνουν οι άλλοι ή αν η εποχή είναι καλή ή κακή. Αυτό δεν έχει καμία σημασία στην ουσία. Σημασία έχει να είσαι εσύ σίγουρος για το που θέλεις να φτάσεις. Με αυτόν τον τρόπο βάζεις τα πράγματα σε σειρά προτεραιότητας χωρίς καν να κοπιάζεις γι’ αυτό· ουσιαστικά ασχολείσαι με αυτό που για σένα είναι το πιο σημαντικό επί του παρόντος. Αν θέλεις να γίνεις συγγραφέας, π.χ., βάζεις στο μυαλό σου όλα αυτά που θα σε οδηγήσουν εκεί και δίνεις προτεραιότητες. Στην προκειμένη περίπτωση ξεκινάει κανείς βάζοντας στο χαρτί (γράφοντας) τις ιδέες που έχει στο μυαλό του! Εστιάζοντας εκεί οι σκέψεις κι οι συμπεριφορές σου αυτόματα ακολουθούν αυτήν την πορεία!

Ξεκίνησε τώρα! Βάλε στόχο το Σαββατοκύριακο που έρχεται να βρεις τι είναι αυτό που για σένα έχει προτεραιότητα: η σχέση, η καριέρα, το σπίτι, το παιδί, η υγεία ή οτιδήποτε αλλό εσύ θελήσεις! Σκέψου προς την κατεύθυνση που επέλεξες!  Ξεκίνησε από το πρώτο βήμα και θα δεις πως δημιουργείς μόνος σου το μονοπάτι γιατί εσύ έχεις την δύναμη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά γονιμότητα δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια