Πρακτικά, και άλλα!

solution-problemΚαμιά φορά σκέφτομαι το πόσο πολύ μας δυσκολεύουν τα απλά, τα μικρά, τα καθημερινά πράγματα. Ναι, όλα εκείνα που φαίνονται αστεία και επιπόλαια κάποιες φορές είναι αυτά που μας ταλαιπωρούν και περισσότερο! Το ακούω στις συζητήσεις όταν πάω για καφεδάκι με τις φίλες μου, το βλέπω στους γνωστούς, το εισπράττω στο γραφείο. Προβλήματα που αναζητούν λύση.

Σκέφτομαι ότι στην δική μου εμπειρία η λύση βρίσκεται στην πράξη κι είναι συνήθως μπροστά στα μάτια μου. Η λύση είναι εκεί και περιμένει αλλά συνήθως εγώ δεν την βλέπω, ή ίσως θα έπρεπε να πω δεν θέλω να την δω. Κι αναρωτιέμαι τότε «μα γιατί να μην θέλω να λύσω το πρόβλημα;».

Σαφώς και θέλω να λύσω το πρόβλημα. Άρα, αναρωτιέμαι, τί με κρατάει πίσω; Τί με εμποδίζει από το να δω τί χρειάζεται να κάνω, πώς να το κάνω, να θέσω το στόχο μου και να τον πραγματοποιήσω; Αναλογίζομαι όλα αυτά που πιθανώς με μπλοκάρουν και με καθιστούν ανενεργή. Τα βήματα για την λύση τα ξέρω ήδη. Άρα; Γιατί κολλάω; Που κολλάω; Σκέφτομαι πως ίσως πολλές φορές μαζί με την λύση να έρχεται αναπόφευκτα και μία αλλαγή, μία νέα συνθήκη. Κι ίσως τελικά αυτό που με κρατάει να είναι ο φόβος για το άγνωστο που θα γεννηθεί, κι η ανάγκη μου να κρατηθώ από την συνήθεια· προβληματική πλέον συνήθεια (αφού έχει γίνει πρόβλημα) αλλά γνωστή κι οικεία. Μου δίνει ασφάλεια αυτή η συνήθεια. Ενώ το άλλο, το νέο, το ξένο, η λύση του προβλήματος, θα το μπορέσω; Αυτή η αλλαγή με φοβίζει.

Το σκέφτομαι πάλι λίγο· «για στάσου!» λέω στον εαυτό μου. Τί θα πει αυτό; Κι αυτό που τώρα εσύ νιώθεις οικείο και ασφαλές ήταν άγνωστο πριν. Και κάθετι που έκανες κάποτε δεν το γνώριζες και δεν το είχες ακόμα συνηθίσει. Ναι, έτσι θα γίνει και τώρα και με κάθε νέο βήμα που θέλεις να κάνεις. Το κάνεις, λύνεις το υπάρχον πρόβλημα και προχωράς παρακάτω συνεχίζοντας την πορεία σου κι απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα.

Επιλέγω συνειδητά να λύνω τα προβλήματα μου, και να μην αφήνω τον φόβο (που είναι μέσα στο παιχνίδι) να με εμποδίζει. Καλωσορίζω την όποια αλλαγή κι επιτρέπω στον εαυτό μου να εξελιχθεί, να εκφραστεί και να απελευθερωθεί!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια