Πετάω για να μπορέσω να πετάξω!

balloons-1012541_1280Σκέφτηκες ποτέ ότι για να πετάξεις ψηλά θα πρέπει να ελαφρύνεις πρώτα;

Κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά σαφώς. Είναι αλήθεια άλλωστε ότι τα «βάρη» σε κρατάνε κάτω, γιατί η βαρύτητα κάνει την δουλειά της.

Πως θα σου φαινόταν να δοκίμαζες να ελαφρύνεις λίγο και να ξεφορτωθείς πολλά πράγματα από την ζωή σου; Αυτά που ξεφορτωνόμαστε μπορεί να είναι κυριολεκτικά και χειροπιαστά, δηλαδή αντικείμενα της καθημερινότητας μας που πια δεν μας είναι χρήσιμα, ή και μεταφορικά να είναι άνθρωποι, καταστάσεις,  συμπεριφορές και συνήθειες.

Ξεκινάω από το πρακτικό πλαίσιο, που συνήθως είναι και πιο εύκολο να το εντοπίσω.

Για παράδειγμα, εξετάζω την ντουλάπα μου. Έχω όσα ρουχα χρειάζομαι και φοράω ή μήπως πολλά περισσότερα; Κοιτάζω στο χώρο μου. Μήπως έχω στοιβάξει αντικείμενα ξεχασμένα εδώ και καιρό; Τι ανάγκες μου ικανοποιούν τα τόσα πολλά αντικείμενα;

Όταν «συλλέγω» και στοιβάζω αντικείμενα πως νιώθω; Τί είναι αυτό που νιώθω σε συναισθηματικό επίπεδο να προσπαθώ να «γεμίσω» και τελικά γεμίζει στ’ αλήθεια έτσι ή να προσπαθούσα αναγνωρίζοντας την συναισθηματική μου ανάγκη (π.χ. χρειάζομαι αγκαλιά/αναγνώριση/αποδοχή) να ικανοποιήσω αυτήν, η οποία είναι κι η ρίζα του θέματος; Κι αυτές οι σκέψεις με οδηγούν στο επόμενο βήμα το «μεταφορικά ελαφραίνω».

Τι με βαραίνει μεταφορικά, τί με κρατάει κάτω; Πώς επιτρέπω να δέχομαι πίεση, για παράδειγμα, να φέρω εις πέρας «τέλεια» την δουλειά που μου έχουν αναθέσει γιατί έχω τον ρόλο του «καλού παιδιού»;

Θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορεί να λέω ότι με κρατάει κάποιος άλλος κάτω αλλά στην πραγματικότητα είναι η δική μου διαχείριση της κατάστασης που με κάνει να νιώθω βάρος/βαρύς!

Κοίταξε λοιπόν μέσα σου (όπως κοίταξες την ντουλάπα) και δες καλά πως συμπεριφέρεσαι σε κάθε περίπτωση. Κράτα μόνο ότι είναι προσωπική επιλογή και ανάγκη, με σεβασμό πάντα στους άλλους, που πηγάζει από τον σεβασμό στον εαυτό σου.

Πέταξε από πάνω σου λοιπόν τις συνήθειες που δεν σε εκφράζουν και δεν θέλεις συνειδητά ο ίδιος να έχεις.

Θα δεις πως αμέσως θα νιώσεις ανάλαφρος και θα μπορέσεις να πετάξεις για εκεί που πραγματικά θέλεις να πας! Δοκίμασε το!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια