Λόγια και Πράξεις….

word-cloud-659269_1280Εν αρχή ην ο λόγος λόγια και πράξη, και πράξεις, και συμπεριφορές.

Σκέφτομαι πως τα λόγια μου, αυτά που λέω δηλαδή, έρχονται πρώτα. Οι πράξεις μου κατά συνέπεια βασίζονται σε αυτά που έχω πει, το ίδιο κι οι συμπεριφορές μου, και τελικά κι οι συνθήκες της ζωής μου. 

Κάθε τι που λέω γίνεται μία «επιβεβαίωση» άλλοτε αρνητική κι άλλοτε θετική. Έχω παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι μιλούν αρνητικά για την ζωή τους, για την εργασία τους και για την υγεία τους· έχω παρατηρήσει πως αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι τελικά όντως υποφέρουν από κάτι, δηλαδή τα λόγια τους επιβεβαιώνονται.

Και ταυτόχρονα στην άλλη όψη αυτού του νομίσματος είναι όλοι εκείνοι που χαμογελούν (και δονείται θετικά ο εγκέφαλος), όλοι εκείνοι που βλέπουν το φως στη ζωή τους και δεν παραπονιούνται, δεν μεμψιμοιρούν, αλλά αντίθετα μιλάνε για όλα αυτά που πηγαίνουν καλά στη ζωή τους, μιλάνε για την χαρά τους και για την καλή τους τύχη. Και είναι ξεκάθαρο πως αλήθεια τα πράγματα στη ζωή τους είναι θετικά, πηγαίνουν καλά και τους περιβάλλει θετική αύρα. Επιβεβαιώνουν κι αυτοί τα δικά τους λόγια!

Οι μεν πρώτοι, σκέφτομαι, επιβεβαιώνουν μία καθημερινότητα μιζέριας και θλίψης· οι δε δεύτεροι επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό που τους συμβαίνει: μία ζωή γεμάτη χαρά κι αγάπη!

Κι είναι αναμενόμενο κάτι τέτοιο, σκέφτομαι. Δεν συμβαίνει κάτι μαγικό, όχι. Ο πρώτος που ακούει τα λόγια μου είμαι εγώ η ίδια, άρα ο πρώτος ακροατής μου, το κοινό μου, είμαι εγώ, και κατορθώνω να με πείσω! Ναι, αυτό ακριβώς συμβαίνει! Ακούω αυτά που λέω, ο εγκέφαλος μου καταγράφει τις επιβεβαιώσεις μου, ο υποσεινήδητος νους μπαίνει σε λειτουργία και φυσικά οδέυω με μαθηματική ακρίβεια προς τον στόχο, ή την παγίδα, που τόσο περίτεχνα έχω στήσει στον εαυτό μου!

 «Τί να κάνω, τότε;» αναρωτιέμαι.

Πιστεύω πως αυτό που μπορώ να κάνω είναι να καθοδηγήσω τον υποσυνείδητο νου μου εκεί ακριβώς που θέλω: δηλαδή να μιλάω για τον εαυτό μου και τις συνθήκες της ζωής μου με θετικές και σαφείς επιβεβαιώσεις! Να επιλέξω να μείνω στον μεριά του στόχου κι όχι της παγίδας και να επιβεβαιώνω καθημερινά όλα αυτά που θέλω να δω να πραγματοποιούνται στην ζωή μου!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια