Καθαρό μυαλό…

creative-725811_1280Καθαρός χώρος, καθαρό μυαλό. Πόσο απλό ακούγεται!

Και είναι! Ναι, παίρνω απόφαση πως τελικά το να καθαρίσω το μυαλό μου και τις σκέψεις μου, το να ξεκαθαρίσω τα συναισθήματα μου και να είμαι ψυχικά υγιής βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην δική μου απόφαση/επιλογή για ξεκαθάρισμα. Όσο το σκέφτομαι τόσο ανακαλύπτω «περιττά» που έχω αφήσει να μου πιάνουν χώρο στο μυαλό και να με βαραίνουν. Το ίδιο έχω κάνει και με το χώρο μου. Έχω στοιβάξει κι έχω κουβαριάσει πράγματα που δεν θυμάμαι καν.

Αποφασίζω μιας κι είναι άνοιξη, κατάλληλη εποχή, να «ανοίξω» κι εγώ τα ντουλάπια μου και τα συρτάρια μου και να δω τι δεν χρειάζομαι πια. Εξετάζω λοιπόν προσεκτικά σπίτι και γραφείο. Κοιτάω να καθαρίσω τον χώρο μου από στοίβες και κουβάρια.

Συνειδητοποιώ πως πολλά αντικείμενα δεν τα θυμάμαι πια, κι άλλα πάλι είναι παλιά κι αγαπημένα. Μου δίνεται η ευκαιρία να σκεφτώ για εμένα. Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που κρατώ και στοιβάζω με αντιπροσωπεύουν πια, ή αν μου είναι κυριολεκτικά άχρηστα. Γιατί τα κρατώ; Μήπως φοβάμαι να τα αφήσω; Μήπως μαζί με αυτά φοβάμαι να αφήσω τις αναμνήσεις που τα συνοδεύουν; Θυμίζω στον εαυτό μου πως οι αναμνήσεις μου δεν σβήνουν γιατί είναι καλά φυλαγμένες.

Την ώρα που καθαρίζω και τακτοποιώ τον χώρο μου εστιάζω στα συναισθήματα μου. Παρατηρώ πως νιώθω με αυτήν την διαδικασία. Αντιλαμβάνομαι πως νιώθω πιο ανάλαφρη, και πιο χαρούμενη· πιο ελεύθερη. Νιώθω να ελευθερώνω χώρο και να απελευθερώνομαι· νιώθω μαζί με τα έπιπλα ή τα ρούχα να τακτοποιούνται κι οι σκέψεις μου, να ξετυλίγονται τα κουβάρια του μυαλού μου, και να, οι ιδέες βρίσκουν χώρο να έρθουν! Σαν πνοή τις νιώθω παντού!

Ξαφνικά στον ελεύθερο πλέον χώρο βλέπω τα πράγματα όπως είναι, το παλιό φεύγει και το καινούριο έρχεται και μου ψιθυρίζει πως θέλει να εκφραστεί. Καθαρίζει η ενέργεια γύρω μου και μέσα μου και βλέπω εμένα αληθινά: ποιά είμαι, πως είμαι, που είμαι; Είμαι εκεί που θέλω;

Νιώθω ικανοποίηση κι ευχαρίστηση· πνευματική εξέλιξη και δημιουργικότητα.  Αφήνω το συναίσθημα μου να με οδηγήσει και βάζω στόχο να επαναλάβω την διαδικασία σε έξι μήνες για να κάνω ανανέωση χώρου, συναισθήματος κι ενέργειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά γονιμότητα δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια