Ηλικία; Ποιά ηλικία;

girls-1149935_1280Θυμάμαι κάτι κυρίες παλιά, όταν εγώ ήμουν ακόμη παιδί, που όταν τις ρωτούσε κάποιος την ηλικία τους απαντούσαν χαριτωμένα «είμαι όσο νιώθω». Όχι, δεν απαντούσαν «όσο δείχνω», μάλλον γιατί τότε ήταν και λίγο πιο σπάνιες οι πολλές πολλές αισθητικές επεμβάσεις και το «φαίνομαι» ήταν ίσως πιο κοντά στο «είμαι». Επέμεναν λοιπόν στο «όσο νιώθω», κι ακόμα και τώρα που έχουν περάσει πλέον τόσα χρόνια σκέφτομαι πόσο, μα πόσο δίκιο είχαν!

Γιατί τελικά αν το αναλύσουμε, τί σημασία έχει η ηλικία κάποιου -άνδρα ή γυναίκας- στα χαρτιά; Τί σημασία έχει το τι γράφει η ταυτότητα μου όταν η ζωή μου έχει τον δικό της ρυθμό; Η αλήθεια είναι πως γνωρίζω πολλές γυναίκες πενήντα χρονών που συναγωνίζονται σε εξωτερική εμφάνιση κι ευστροφία νου άνετα πολύ νεότερες τους γυναίκες, ναι ναι, ακόμη και δεκαπενταετία νεότερες! Αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι οι γυναίκες αυτές δεν έχουν οι ίδιες σταθεί ποτέ στο πόσο χρονών είναι. Ζουν στο έπακρο κι αγαπούν την κάθε τους ηλικία, κι είναι έτσι ελεύθερες να είναι όσο νιώθουν!

Και για να μην μιλώ μόνο για γυναίκες, οι άνθρωποι «χωρίς ηλικία» είναι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι εκείνοι που βιώνουν καθημερινά το «όσο νιώθω», είναι άνθρωποι ενεργητικοί και δραστήριοι, είναι άνθρωποι που συνεχίζουν την ζωή τους χωρίς να κουράζονται από αυτήν αλλά μάλλον την δημιουργούν και την εμπλουτίζουν! Οι άνδρες κι οι γυναίκες που δεν έχουν ηλικία είναι άνθρωποι με πολλά ενδιαφέροντα και ποικίλλες παρέες, διαβάζουν, ενημερώνονται, παίζουν, συμμετέχουν· είναι εκείνοι που έχουν πάντα ουσιαστικά θέματα συζήτησης και τραβούν το ενδιαφέρον, ή εκείνοι που επιτρέπουν στον εαυτό τους να «τσαλακωθεί » ή να γίνει αστείος. Είναι οι άνθρωποι που αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και τα βάζουν σε προτεραιότητα.  Είναι αυθεντικοί!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν στέκονται και δεν παραμένουν στάσιμοι παρά συνεχώς εξελίσσονται· κινούνται αέναα στον χρόνο με αυθεντικότητα νου και ψυχής κι έτσι παραμένουν πάντα ένα βήμα μπροστά.

Για τους ανθρώπους χωρίς ηλικία ο χρόνος (που περνάει) δεν είναι ποτέ ΤΟ ζητούμενο γιατί έχουν φροντίσει να περάσει δημιουργικός και  «γεμάτος». Όλα είναι στο μυαλό κι ο χρόνος είναι απλώς άλλη μια διάσταση!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια