Η Γεωμετρία της Ψυχής

mandala-1803544_1280Κέντρο, ευθυγράμμιση, σχήμα, κύκλος, παράλληλα, γεωμετρία λοιπόν….

Τριγυρνάει συνέχεια στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες η γεωμετρία! Θα μου πεις «Μα τί σχέση έχει η γεωμετρία με την ψυχολογία;» Φαινομενικά ίσως καμία. Παρατηρώ όμως όλο και περισσότερο πως χρησιμοποιώ και εντοπίζω κάθε μέρα νέες πτυχές αυτής της πραγματικότητας.

Σκέφτομαι πως μιλάω για παράλληλες καταστάσεις, για κύκλους που χρειάζεται να κλείσουν, για πολλαπλά και περίπλοκα σχήματα στις σχέσεις των ανθρώπων κι όχι μόνο. Τώρα τελευταία ειδικά αισθάνομαι την τάση για την αναζήτηση του «κέντρου»· το κέντρο του καθενός από εμάς όπως ο ίδιος το εννοεί και το χρειάζεται· το κέντρο που είμαι ο αυθεντικός μου εαυτός με τις αληθινές μου ανάγκες· το κέντρο που έρχομαι σε επαφή με εμένα.

Κι επειδή σαφώς είναι πολύ έυκολο να χάσω την επαφή με το κέντρο μου μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα που βιώνω, υπενθυμίζω στον εαυτό μου σε κάθε ευκαρία χαλάρωσης να το αναζητήσω, να ευθυγραμμιστώ με αυτό και να δρέψω τους καρπούς και τα οφέλη αυτής της επαφής.

Και βέβαια, παρόλο που στην γεωμετρία τα σχήματα είναι τέλεια, δηλαδή άρτια και ολοκληρωμένα χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω δουλειά, βελτίωση κι εξέλιξη, στην καθημερινότητα μας εμείς, ένας ένας κι όλοι μαζί είμαστε ατελείς, κι αυτή πιστεύω πως είναι η ομορφιά μας! Μέσα σε αυτήν την ατέλεια μας προκύπτει η συνεχής αναζήτηση για την ολοκλήρωση, η συνεχής εξέλιξη και πρόοδος· προκύπτει η μοναδικότητα μας· και τελικά μέσα από αυτήν την ατέλεια του κάθε σχήματος ατομικά προκύπτουν οι ωραιότεροι μοναδικοί συνδυασμοί!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια