Φωτογραφίες & Αναμνήσεις!

photo-256888_1280Σε ένα από αυτά τα «συμμαζέματα» που κάνω που και που, πέφτω πάνω σε κούτες με φωτογραφίες. Τις ανοίγω, τις απλώνω μπροστά μου και τις κοιτώ μία προς μία. Αναρωτιέμαι τι θέλω πραγματικά να τις κάνω και συνειδητοποιώ εκείνη την στιγμή ότι όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι κομμάτι μου· αποτελούν μέρος του ποια είμαι και μου θυμίζουν όλες εκείνες τις στιγμές που έχουν παρέλθει αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ: στιγμές χαράς κι ανεμελιάς οι περισσότερες, αναμνήσεις που μου δίνουν δύναμη!

Αποφασίζω να τις αξιοποιήσω. Μαζεύω λοιπόν σε μια μεριά όλες εκείνες τις φωτογραφίες μου με ανθρώπους και μέρη που αγαπώ κι εμπιστεύομαι, με εικόνες που γεμίζουν την ψυχή μου ασφάλεια και φροντίδα, με εικόνες που με ταξιδεύουν και φέρνουν στα χείλη μου χαμόγελα! Κι έτσι όπως νιώθω τώρα, επί τόπου ξεκινώ την διαδικασία. Βάζω τις φωτογραφίες αυτές – τις σημαντικές στιγμές μου – σε διάφορα σημεία σε όλο το σπίτι. Τις περσινές μας διακοπές ας πούμε τις βάζω στο ψυγείο με μαγνητάκι γαλάζιο και χαμογελώ προσδοκώντας να περάσουμε τόσο καλά και φέτος!  Άλλες τις βάζω σε κορνίζες κι άλλες όχι, τις τοποθετώ ακόμα και στο γραφείο ή και μέσα στην τσάντα μου σε σημεία που θα τις βλέπω σίγουρα.

Αυτό που πραγματικά θέλω να πετύχω είναι να λειτουργήσουν οι φωτογραφίες σαν σύνδεση με το παρελθόν μου, με την ιστορία μου, και το πως θέλω να κινηθώ στο μέλλον.

Όταν βλέπω αυτές τις φωτογραφίες, περνώντας π.χ. από τον διάδρομο κι ο γιος μου πλατσουρίζει σε μια ακρογυαλιά, στην ανάμνηση των στιγμών γεμίζει καρδιά μου συναισθήματα. Είναι συναισθήματα θετικά, αγάπης, εμπιστοσύνης, χαράς και ασφάλειας που μου χαρίζουν ένα μεγάλο χαμόγελο και μπορώ να αντλήσω μέσα από αυτά όλη την δύναμη που χρειάζομαι! Κι έτσι ξεκινώ την κάθε μου μέρα – γιατί έχω ολόγυρα μου τις στιγμές μου – με ζωντάνια, δύναμη και χαμόγελο!

Καλημέρα!

photos-1150076_1280

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια