Αξίες που με οδηγούν!

IMG-6259Σκέφτομαι τις αξίες μου…

Ξεκινάω την ημέρα μου – και κάθε μέρα μου – με αγάπη και χαμόγελο. Προσπαθώ συνειδητά να ξορκίσω τις αρνητικές σκέψεις που μπορεί να με στοιχειώνουν για οτιδήποτε με απασχολεί και επιλέγω να προχωρήσω μέσα στην ημέρα επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μου εκεί που εμένα με αφορά. Δεν αφήνομαι να παρασυρθώ από ανούσιες αρνητικές διαθέσεις, που μάλλον κιόλας δεν είναι δικές μου αν το καλοσκεφτώ! Δείχνω έμπρακτα την αγάπη και την αποδοχή που έχω για τους άλλους κι αυτό εισπράττω κι εγώ από αυτούς!

Εκτός από την αγάπη και την ευγνωμοσύνη έχω επιλέξει να οδηγούμαι στην ζωή μου κι από άλλες αξίες, εξίσου σημαντικές:

Σεβασμός· έχω συνειδητά αποφασίσει να σέβομαι και να εκτιμώ την ζωή, και όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, κι αυτό συμπεριλαμβάνει βεβαίως και εμένα τον ίδιο. Έτσι, κινούμαι με σεβασμό προς τον καθένα κι αποφεύγω τις επικρίσεις και τα «κατηγορώ» (ακόμα και προς τον ίδιο μου τον εαυτό) γιατί στην ουσία σέβομαι την διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα και την μοναδικότητα του καθενός.

Ειλικρίνεια κι Αυθεντικότητα· επιλέγω να είμαι ειλικρινής κι αυθεντικός με τον εαυτό μου και με τους άλλους. Όταν η ειλικρίνεια πηγάζει από μέσα μου δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες ούτε ψάχνω να ρίξω αλλού το βάρος και τις συνέπειες των επιλογών μου. Όταν είμαι αληθινός και πιστός στις αρχές μου οι σκέψεις, τα λόγια κι οι πράξεις μου συγκλίνουν!

Ευγένεια· εφαρμόζω την ευγενική συμπεριφορά στην πράξη, κι επιλέγω να φέρομαι όμορφα και καλοσυνάτα σε όποιον συναντώ. Η ευγένεια πηγάζει από μέσα μου, από την απόφαση μου να μην με αφορά το αν έχω δίκιο ή άδικο (να κερδίσω, δηλαδή) σε έναν διαπληκτισμό, για παράδειγμα, αλλά μόνο το να  επιλύσω το θέμα εποικοδομητικά και να προχωρήσω, κι ο εγωισμός μου μπαίνει στην άκρη. Η ευγένεια που έχω επιλέξει συνδέεται με τον σεβασμό πρώτα προς εμένα και μετά προς τους άλλους.

Υποστήριξη· έχοντας επιλέξει να σέβομαι και να αποδέχομαι τους άλλους προχωράω ένα βήμα παρακάτω και υποστηρίζω τις επιλογές τους χωρίς να τις κατακρίνω ή να τις αναιρώ. Τις αποδέχομαι και τις στηρίζω επειδή αποδέχομαι άνευ όρων και σέβομαι τις αρχές μου και τους άλλους.

Κάθε πρωί λοιπόν, αφιερώνω δέκα λεπτά στο να υπενθυμίσω στον εαυτό μου τις αξίες που με διέπουν. Λέω «Σέβομαι κι εκτιμώ την ζωή και κάθε ζωντανό οργανισμό. Είμαι ειλικρινής κι αληθινός πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με τους άλλους, τους οποίους συναναστρέφομαι με ευγένεια, και στηρίζω όποιες επιλογές κι αν κάνουν! »

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά γονιμότητα δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια