Ας ονειροπολήσουμε…

abstract-983621_1280Αφήνω το μυαλό μου ελεύθερο να ταξιδέψει όπου το ίδιο επιλέξει. Επιλέγω κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα που θα αφήσω το μυαλό μου να φύγει και να με κατευθύνει αλλού, έξω από το πειθαρχημένο πλαίσιο στο οποίο του ζητώ συνήθως να κινηθεί. Αφήνομαι να ονειροπολώ!

Σκέφτομαι πόσο χρήσιμη για την ψυχή είναι η ονειροπόληση, πόσο εύκολο να κάνω διακοπές χωρίς να πάω πουθενά, να ανακουφιστώ και να επαναφορτιστώ μέσα σε λίγα λεπτά. Μαγικός μηχανισμός η δυνατότητα να ονειροπολώ! Σκέφτομαι πως σε αντίθεση με το τι πίστευαν παλαιότερα και το πως μας επέπλητταν οι γονείς κι οι δάσκαλοι να «μαζέψουμε» τα μυαλά μας έχει αποδειχτεί πλέον πόσο μεγάλη αξία έχει το να επιτρέπει κανείς στο μυαλό του να ταξιδεύει· να ονειρεύεται ενώ είναι ξύπνιος. Και τελικά όχι μόνο δεν πρόκειται για χάσιμο χρόνου αλλά μάλλον η ονειροπόληση γίνεται πολύτιμη γιατί, εκτός από το προσωρινό διάλειμμα που μου εξασφαλίζει, συνδέεται άμεσα με τις εγκεφαλικές διεργασίες της φαντασίας και της δημιουργικότητας, κι είναι ένδειξη ενός ιδιαίτερα δημιουργικού μυαλού. Στην πραγματικότητα το να ονειροπολήσω σημαίνει πως βρίσκομαι σε κατάσταση πολύ έντονης συγκέντρωσης γιατί είναι μία διαδικασία που απαιτεί να απασχολήσω αρκετές συνδέσεις στον εγκέφαλο μου, και να ανακαλέσω πληροφορίες από διάφορα πεδία ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν γύρω μου ερεθίσματα που μου αποσπούν την προσοχή! Κι όμως· αυτή η διαδικασία τίθεται αυτόματα σε εφαρμογή, και τις περισσότερες φορές από εκεί αντλούμε τις καλύτερες ιδέες μας!

Κι αφού καταρρίφθηκε κι αυτός ο μύθος ας ονειροπολήσω πλέον ελεύθερα! Ας αφιερώσω κάποιες στιγμές μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμα της ημέρας μου που θα αφήσω ελεύθερο το μυαλό νο ονειρευτεί και να με πάει όπου χρειάζεται!

Καλή ονειροπόληση!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια