Αναγέννηση!

fog-524071_1280Νέος μήνας, νέα πράγματα. ‘Ερχεται στο μυαλό μου αυτή η φυσική διαδικασία του παλιού κύκλου που κλείνει και του νέου που ανοίγει. Έφυγε τώρα μία μεταβατική σε όλα τα επίπεδα περίοδος, πρακτικά, φυσικά, μεταφορικά· και τώρα νιώθω να μπαίνω στην διαδικασία της γέννησης. Να γεννιούνται εκ νέου πράγματα και να χτίζονται εξ αρχής νέες πιο υγιείς συνθήκες σε μία περίοδο που οδηγεί από την μετάβαση στην αναγέννηση και την σταδιακή εδραίωση.

Παρόλα αυτά, σκέφτομαι πως κάθε μετάβαση είναι δύσκολη, γιατί όπως κάθε διαδικασία έχει βήματα που χρειάζεται να ολοκληρώσω μόνη μου, με γνώμονα εμένα. Κι η αναγέννηση; Νιώθω ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία εκεί, όχι τόσο στην αναγέννηση αυτή καθ’ αυτή αλλά περισσότερο στο ότι πρέπει να αφήσω πίσω το παλιό για να γεννηθεί το καινούριο. Κι όλο αυτό, σκέφτομαι, είναι επώδυνο, όπως άλλωστε κι η φυσική γέννηση, αυτή του φυσικού μου σώματος. Ναι, λοιπόν το να αναγεννηθώ, να εξελιχθώ σε έναν νέο εαυτό είναι επώδυνο γιατί άλλωστε καμία γέννηση δεν γίνεται χωρίς να παλέψει κανείς.

Σκέφτομαι όμως το αποτέλεσμα. Σκέφτομαι πως είναι μία διαδικασία στην οποία χρειάζεται να κοιτάξω μέσα μου και να ξεσκαρτάρω: σχέσεις, συνθήκες, συναισθήματα. Επιλέγω να πετάξω ότι δεν μου χρειάζεται πια. Το αποχαιρετώ με αγάπη· όχι θυμό. Αποχωρίζομαι το γνωστό και τελειωμένο και κάνω το άλμα!  Εστιάζω την προσοχή μου στο νέο μου εαυτό και σκέφτομαι πως αν δεχτώ να αντέξω αυτήν την επώδυνη διαδικασία – να μην τα παρατήσω στην μέση – θα φτάσω στον προορισμό μου. Θα φτάσω στην άλλη μεριά, εκεί που ξεκίνησα να πάω και δεν επέτρεψα να με λυγίσουν οι Σειρήνες της συνήθειας και του βολέματος.

Και πιστεύω πως φτάνοντας εκεί, στην αναγέννηση, αρχίζουν όλα ξανά από την αρχή! Και με τον ίδιο ενθουσιασμό που ξεκινώ πάντα κάτι νέο, αφήνομαι να με συνεπάρει  η γοητεία του καινούριου· αφήνομαι να κοιτώ μόνο εκεί που πηγαίνω και να απολαμβάνω τον νέο αναγεννημένο εαυτό!

Καλή αρχή και καλά ταξίδια λοιπόν!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια