Τί σε απασχολεί;

Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τις ανησυχίες μου.

Όλοι ανησυχούμε κι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Τα παιδιά μας όταν ανησυχούν για κάτι, όταν προβληματίζονται, όταν δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το συναίσθημα τους αναζητούν την βοήθεια μας. Κι εμάς έρχεται να μας δώσει κι ένα χεράκι βοηθείας παραπάνω ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με το νέο αγαπημένο μου βιβλίο.

Η συγγραφέας Μόλι Πότερ κι η εικονογράφος Σάρα Τζένινγκς δημιούργησαν ένα καταπληκτικό νέο βιβλίο για παιδιά και τους γονείς τους, με απαντήσεις και πρακτικές λύσεις στις πιο κοινές ανησυχίες τους. “Τί σε απασχολεί;”, ένα καταπληκτικό βιβλίο αναφοράς για τις βιβλιοθήκες μας, για παιδάκια από 4 ετών.

Το βιβλίο αυτό τα βοηθάει να μάθουν να περιγράφουν τι είναι αυτό που τα δυσκολεύει και δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους.

Για παράδειγμα, τι κάνεις όταν νιώθεις πως κανείς δεν σε ακούει, τι να κάνεις όταν τσακωθείς με έναν φίλο, όταν οι γονείς καβγαδίζουν, ή όταν κάποιος σε ενοχλεί. Αυτές κι άλλες πολλές ανησυχίες κατευνάζει το νέο αγαπημένο μου βιβλίο, με τρόπο προσιτό κι ελκυστικό στα παιδιά μας.

Χωρίζει τα θέματα σε κεφάλαια, ξεκινώντας με ένα εικονογραφημένο ευρετήριο εν είδει πίνακα περιεχομένων, πράγμα που το κάνει πολύ εύχρηστο, γιατί μπορείς έτσι να ανατρέξεις απευθείας στο θέμα που σε απασχολεί, και να διαβάσεις μόνο αυτό. Κάθε φορά λοιπόν μπορεί το παιδί να αναζητήσει και μόνο του μόνο αυτό που το ενδιαφέρει και να ανακουφιστεί άμεσα. Το κάθε κεφάλαιο αναλύεται σε δύο σελίδες, ξεκινώντας με το τι αισθάνεσαι και τι αισθάνεσαι με αυτό που σου συμβαίνει και στην συνέχεια εξομαλύνοντας την συνθήκη και δίνοντας πρακτικές συμβουλές βοήθειας!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει γλωσσάρι συναισθημάτων, πολύ καλή ευκαιρία να διαβάσετε και να κουβεντιάσετε αγκαλιά με τα παιδιά σας και φυσικά για να μην μείνουμε παραπονεμένοιοι γονείς ο επίλογος είναι δικός μας με χρήσιμες συμβουλές για το πως να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να εκφράζουν όλα όσα τα απασχολούν.

Καλή ανάγνωση και καλή απόλαυση!

Με αγάπη,

Χριστιάνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια