Η Εριέττα και το Βιβλίο Φαντασίας

Γιατί όπως λέει κι η ηρωϊδα μας “Κανείς δεν ξεχνάει ό,τι αγάπησε, κι όσα διδάχτηκε.”

Μία αλλιώτικη ιστορία, γεμάτη φαντασία και δίψα για γνώση! Η Εριέττα, ένα μικρό κορίτσι όπως όλα τα άλλα, αντιπαθούσε το διάβασμα και θεωρούσε τα βιβλία βαρετά, ήθελε συνεχώς να παίζει μόνο και να ασχολείται με το τάμπλετ της.

Ένα Σαββατοκύριακο όμως που πήγε να μείνει στην γιαγιά της στο χωριό όλα αυτά άλλαξαν, όταν ξεκίνησε τα συναρπαστικά ταξίδια στις σελίδες του Βιβλίου Φαντασίας που ανακάλυψε εκεί!

Ένιωθε πιο έξυπνη κι ανυπομονούσε για το επόμενο ταξίδι της! Υποσχέθηκε στο εαυτό της να μην αγνοεί πια τα βιβλία της και να περνά χρόνο μαζί τους.

Ένα βιβλίο κατάλληλο για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, που βοηθά το παιδί να αντιμετωπίσει το διάβασμα ως βασικό μέσο κατάκτησης γνώσης κι αξιών ζωής.

Η Εριέττα κι η ιστορία της γεννήθηκαν από την ανάγκη της συγγραφέα Μαριάμ Πολυγένη να δώσει αρχικά στα ανίψια της αλλά μετά και σε όλα τα παιδάκια μια εναλλακτική προσέγγιση στο θέμα του διαβάσματος των βιβλίων, και το πως τα βιβλία ανοίγουν τους ορίζοντες μας. Μέσα από το Φανταστικό Βιβλίο η Εριέττα ανακαλύπτει πως μπορεί να ταξιδέψει σε κόσμους άγνωστους και γνωστούς, να ανακαλύψει τα συναισθήματα της και να αποκτήσει νέες γνώσεις. Ανακαλύπτει πως τα βιβλία κάθε άλλο παρά βαρετά είναι και εμείς έτσι συνειδητοποιούμε πως χρειάζεται αυτό το ενδιαφέρον στα παιδιά για να διψάσουν από μόνα τους για μάθηση. Και φυσικά, παίρνει πολλά πολλά ηθικά διδάγματα από ένα τόσο σημαντικό βιβλίο, διδάγματα που όλοι χρειάζεται να θυμόμαστε μικροί και μεγάλοι!

Η Εριέττα και το Βιβλίο Φαντασίας, μία ιστορία με εικονογράφηση από την βραβευμένη Μαριάννα Συμεωνίδη, μόλις κυκλοφόρησε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ.

Και να μην ξεχάσετε ότι μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται στην ΜΚΟ Αποστολή, για την στήριξη του έργου της στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, πράγμα που για μένα το κάνει διπλά ενδιαφέρον, γιατί το να προσφέρει κανείς δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να παίρνει!

Με αγάπη κι ευγνωμοσύνη,

Χριστιάνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια