Εμείς θα σε αγαπάμε Πάντα!

Τί σου φέρνει στο μυαλό ένας τέτοιος τίτλος;

Εμένα πάντως, αμέσως μου έφερε στο νου ανθρώπους που χωρίζουν, ειδικά με την πολύ εύστοχη φωτογραφία στο εξώφυλλο, και παραμένουν συνεργάτες στην ανατροφή του παιδιού τους, άρα γονείς.

“Εμείς θα σε αγαπάμε Πάντα” ένα υπέροχο βιβλίο που θα χρειαστεί να διαβάσουν πολλοί από τους γονείς που μόλις χώρισαν, αλλά κι άλλοι που έχουν χωρίσει εδώ και καιρό και παρόλα αυτά δυσκολεύονται ακόμη να βρουν ισορροπίες.

Κακά τα ψέμματα, ένα διαζύγιο είναι μόνο το τυπικό μέρος της υπόθεσης, είναι η κορυφή του παγόβουνου για όλα όσα οδήγησαν το ζευγάρι στον χωρισμό και στην διάσπαση της μέχρι τότε οικογένειας. Αυτό που κάνει το διαζύγιο είναι να σηματοδοτεί ουσιαστικά το νομικό και κοινωνικό καθεστώς ενός ζευγαριού. Επειδή όμως οι λόγοι που οδηγούν ένα ζευγάρι εκεί σπανίως έχουν αναγνωριστεί κι επιλυθεί γι’ αυτό και η συνεργασία και η συνεννόηση δύο ανθρώπων που ναι μεν δεν είναι πια ζευγάρι αλλά οφείλουν στα παιδιά τους να είναι από κοινού παρόντες στη ζωή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Εδώ ακριβώς έρχονται να μας δώσουν μία χείρα βοηθείας οι συγγραφείς Karen Bonnell και Kristin Little.

Οι συγγραφείς απαντούν σε ερωτήματα γονέων σε σχέση πάντα με την συναισθηματική/ψυχολογική επίπτωση του διαζυγίου σε ένα παιδί. Προτείνουν απαντήσεις και λύσεις για τη “διαμάχη, τη θλίψη και την επάνοδο”, και στην ουσία μας δίνουν ένα οδηγό για να κινηθούμε πριν το χωρισμό, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά.

Οι Karen Bonnell και Kristin Little μας δείχνουν μέσα από δοκιμασμένες προτάσεις τρόπους για να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας οι ενήλικες αλλά και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον τέτοιο που θα βοηθήσει τα παιδιά στο μεταβατικό στάδιο και στην προσαρμογή στην νέα συνθήκη.
Επίσης μας δίνουν λύσεις για τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σε δύο σπίτια, εστιάζοντς στο πως να εξομαλυνθεί η κατάσταση καλύτερα για τα παιδιά μας.

Με λίγα λόγια το βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο για γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους και αναζητούν έναν αρωγό στην τέχνη της συνεπιμέλειας!

Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και φυσικά online από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Με αγάπη κι ευγνωμοσύνη,

Χριστιάνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλία βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογία ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια