Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς – 21 Ιανουαρίου

«Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές για να συντηρηθούμε και 12 αγκαλιές για να αναπτυχθούμε».
Virginia Satir, Αμερικανίδα ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια
children-573417_640Μια αγκαλιά που δίνουμε αυθεντικά, με την ψυχή μας, είναι στην πραγματικότητα μεταβίβαση ενέργειας, και μας ανεβάζει την διάθεση. Η αγκαλιά μεταφέρει αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας και αίσθηση «ανήκειν». Όταν αγκαλιαζόμαστε, μέσα από την σωματική αυτή επαφή, συντονίζονται δύο σώματα κι  ερχόμαστε και μεταφορικά σε επαφή με όλα αυτά τα στοιχεία που είναι απαραίτητα σε κάθε άνθρωπο – στον πύρηνα της ύπαρξης του –  για να αναπτυχθεί και να «ανθίσει», και που εν τέλει σηματοδοτούν την αποδοχή. Μέσα από το αίσθημα της αποδοχής προχωράει κανείς και εξελίσσεται. 
Μια αγκαλιά μπορεί επίσης να σηματοδοτεί ένα καταφύγιο για τις δύσκολες στιγμές μας, όπως το παιδάκι που χτυπάει και τρέχει στην αγκαλιά της μαμάς του για παρηγοριά. Το πόσο βασική ανθρώπινη ανάγκη είναι η αγκαλιά έχει φανεί ακόμη και μέσα από έρευνες, όπου στην επιλογή  μεταξύ τροφής, και αγκαλιάς με λούτρινο υποκατάστατο μαμάς τα μωρά χιμπαντζήδες προτίμησαν την αγκαλιά παρότι πεινασμένα!
Η αγκαλιά γίνεται κάποιες φορές μορφή επικοινωνίας όταν κάποιος δυσκολεύεται να εκφραστεί λεκτικά, ή όταν τα λόγια είναι περιττά! Είναι ίσως, μαζί με το χαμόγελο, παγκόσμια γλώσσα. Μια αγκαλιά σημαίνει το ίδιο σε όλες τις γλώσσες του κόσμου!
girl-938729_640Κι όπως λέγεται χιουμοριστικά πλέον, η αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο, γιατί συνήθως δεν μπορείς να πάρεις μια αγκαλιά χωρίς να δώσεις κι εσύ μία!
 
Σκεφτείτε το!
 
Καλή Ημέρα Αγκαλιάς!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός γιορτή γονείς γονείς και παιδιά γονιμότητα δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οδηγίες οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη προτάσεις πρόταση πρόωρα σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολείο υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη όρια