Μικρά Μυστικά για Μεγάλες Σχέσεις!!!

couple-1030744_640«Οι σχέσεις θέλουν δουλειά!». Πολύ κλισέ θα μου πείτε. Κι όμως, είναι αλήθεια: οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται «τροφή» και φροντίδα για να μεγαλώσουν, όλες οι σχέσεις ανεξαιρέτως, πόσο μάλλον η ερωτική σχέση με τον σύντροφο/σύζυγο που επιλέγει κανείς να μοιραστεί την ζωή του. Κι είναι επίσης αλήθεια, ότι πολλές φορές αυτή η σχέση γίνεται πηγή στρες, ή και συνεχούς πρόκλησης, ή και απογοήτευσης ακόμα. Αυτή είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος όμως, γιατί στην άλλη μεριά υπάρχει η ευχαρίστηση, η αγάπη, οι ευτυχισμένες στιγμές κι η απόλαυση που μπορεί να δώσει μία προσωπική σχέση. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το «θέλουν δουλειά οι σχέσεις», όπως κοπιάζουμε για κάθετι που επιθυμούμε να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε. Αυτά είναι λοιπόν μερικά μικρά – κι όχι τόσο κοπιαστικά όσο φαντάζεστε – μυστικά:
  • Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον – ιδανικά το κάνουμε κάθε μέρα – σκεφτείτε κάτι που αγαπάτε στον/την σύντροφο σας και πείτε το! Μην το αμελήσετε! Η επιτυχία στις συντροφικές σχέσεις βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα θετικά σχόλια του ενός για τον άλλο (παρά στα αρνητικά, πιστέψτε με!). Σκεφτείτε πόσο όμορφα είναι όταν νιώθουμε ότι μας αγαπούν και μας θαυμάζουν, κι εφαρμόστε το για τον σύντροφο σας σε τακτική βάση!
  • Ρυθμίστε κάποια ώρα μέσα στην εβδομάδα όπου ο καθένας μπορεί ήρεμα να εκφράσει τα αρνητικά του συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις για γεγονότα της εβδομάδας ή διαφωνίες στην διαχείρηση καταστάσεων. Επιτρέψτε ο ένας στον άλλον την έκφραση τέτοιων επώδυνων συναισθημάτων κι ακούστε επίσης. Ακούστε προσεκτικά όταν είστε στην μεριά του δέκτη κια μην τα πάρετε προσωπικά. Ακούστε και σκεφτείτε τα. Αντίστοιχα μπορείτε κι οι δύο να εκφραστείτε, αποφεύγοντας όμως να εμπλακείτε σε ερωταπαντήσεις και «φταιξίματα». Δεν είναι αυτή η ουσία. Ο στόχος είναι να νιώσετε κι οι δύο ελεύθεροι να εκφράσετε αρνητικά συναισθήματα – το ίδιο αποδεκτά με τα θετικά – να ακουστείτε, κι έτσι να αποφορτίζεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε να προκύπτει και διαφορετική  διαχείρηση στις διαφωνίες.
  • Έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο χαμογελάστε στον σύντροφο σας! Ετσι απλά! Πείτε «Σ’ αγαπώ» εκεί που δεν το περιμένει!
  • Όταν συζητάτε με τον/την σύντροφο σας αφήστε στην άκρη υπολογιστές, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές η ενασχολήσεις! Εστιάστε ο ένας στον άλλον και κοιταχτείτε στα μάτια ενώ μιλάτε. Ο σύντροφος μας χρειάζεται την αμέριστη προσοχή μας. Όταν τελειώσετε την κουβέντα επιστρέψτε σε αυτό που κάνατε. Κι εσεις δεν νιώθετε καλύτερα τώρα;
  • Θρέψτε την σχέση σας! Ειδικά αν έχετε αποκτήσει και παιδιά, φροντίστε το ζευγάρι! Η βάση είναι το ζευγάρι! Θα το ξαναπώ: Το ζευγάρι!!! Οργανώστε ένα ραντεβού οι δυο σας μία φορά την εβδομάδα ή έστω μία στις 15. Προσπαθήστε να ξεφύγετε για ένα σαββατοκύριακο, ή το πιο απλό από όλα κάντε μια βόλτα στην κοντινή παραλία, στο βουνό, ή και στο διπλανό σας παρκάκι πιασμένοι χέρι-χέρι.
  • Δείξτε ενδιαφέρον για τον σύντροφο σας. Τι όνειρα και στόχους έχει βάλει; Εχουν  διαφοροποιηθεί όσο καιρό είστε μαζί; Πως τα φανταζεται; Ρωτήστε για το τι είναι σημαντικό για αυτόν και αν μπορείτε να τον διευκολύνετε εσείς να το πετύχει.
  • Αγκαλιαστείτε, χαϊδευτείτε, γελάστε, φιληθείτε! Αγγίξτε ο ένας τον άλλον συχνά!Μπορεί να ξεχνιέστε μέσα στην καθημερινότητα με την δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά, αλλά όχι μην το επιτρέψετε αυτό! Είστε κι εραστές! Θυμηθείτε παλιότερες στιγμές που μετράγατε τα λεπτά για να βρεθείτε μαζί που δεν σας έφταναν οι ώρες, που ξεκλέβατε κάθε ελεύθερο δευτερόλεπτο…και κάντε το πάλι! Έτσι ακριβώς!

bridge-525615_640

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή του σχολίου σας συναινείτε στη συλλογή των στοιχείων που δίνετε.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το rootsandroutes.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του rootsandroutes.gr


Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ivf) Χριστούγεννα έμπνευση έφηβοι έφηβος αγάπη αυθεντικός εαυτός βιβλίο γιορτή γονείς γονείς και παιδιά γονιμότητα δημιουργική απασχόληση δραστηριότητες εαυτός εαυτός και άλλοι εδω και τωρα ενοχές εξέλιξη εσωτερικό παιδί ευγνωμοσύνη ευ ζην ευημερία εφηβεία ζευγάρι ισορροπία οικογένεια οριοθέτηση παιδί παιδιά προσωπική εξέλιξη πρόταση σκέψη της ημέρας στόχος συμβουλές συμβουλευτική συμπεριφορά συναισθηματική νοημοσύνη σχέσεις σχολή γονέων υποστήριξη φροντίδα ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγος όρια