Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, κι έχω έναν γιο 10 χρονών.IMG_0262

Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης και προσωπικές αναζητήσεις επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία. Σε αυτό με οδήγησε η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ανθρώπινη συνθήκη, δηλαδή το πως συμπεριφερόμαστε, σχετιζόμαστε, επικοινωνούμε, υπάρχουμε, εξελισσόμαστε.

Απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο στην Ψυχολογία από το University of La Verne, California (BSc Psychology). Στην συνέχεια ασχολήθηκα με εκπαίδευση ψυχοθεραπευτή στην προσέγγιση Gestalt. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές είναι στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Γνωσιακή Συμπεριφοριστική προσέγγιση από το University of Teesside, UK (MSc Counselling Psychology and CBT). Έχω εξειδικευτεί (Certificate) στην Συμβουλευτική Υποστήριξη στην Υπογονιμότητα και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή με σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια στην Ευρώπη από την ESHRE (European Society of Human Reproduction) της οποίας και είμαι μέλος (Psychology and Counselling). Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ θεωρώ και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχίζω να ενημερώνομαι και να εκπαιδεύομαι συμμετέχοντας σε παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια ποικίλλων θεμάτων, κι ομάδες εποπτείας. Ενδιαφέρομαι επίσης για ενεργειακές θεραπείες, διαλογισμό και γιόγκα, προσεγγίσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά με την ψυχολογική υποστήριξη για την καλή υγεία και την ευεξία του ατόμου. Έχω Ρέικι Α’  και Β’ Βαθμού και το ασκώ θεραπευτικά. 

Έχω εργαστεί σε κλινικές και κέντρα ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, ατομικά και σε ομάδες ως συν-θεραπεύτρια, και κυρίως στους τομείς των διατροφικών διαταραχών και των εξαρτήσεων, της αγχώδους διαταραχής, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και της εγκυμοσύνης.

Το 2011 δημιούργησα το Roots & Routes, ως μία εξέλιξη του προσωπικού μου γραφείου. Κύριο μέλημα μου είναι η συμβουλευτική κι η ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, αλλά κι οι θεραπείες Ρέϊκι. Ασχολούμαι με την Συμβουλευτική Οικογένειας  (Ζευγάρια – Γονείς) και το να ζούμε καλύτερα και πιο ικανοποιητικά την ζωή μας! Στο γραφείο μου οργανώνω ομάδες μαμάδων και ομάδες αυτοβελτίωσης και ευ ζην.

Σε συνεργασία με άλλους φορείς και bloggers πραγματοποιούμε σεμινάρια για γονείς αλλά και κύκλους σεμιναρίων αυτοβελτίωσης.

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Fertility Empowerment – Ενδυνάμωση Γονιμότητας, έναν κύκλο σεμιναρίων που δίνει στις γυναίκες που βρίσκονται στο ταξίδι της υπογονιμότητας την δυνατότητα να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να αποκτήσουν ενδυνάμωση, ψυχική και σωματική. Η Ενδυνάμωση Γονιμότητας είναι μία ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει εργαλεία για το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

Με ενδιαφέρει ο άνθρωπος στην ολότητα του, η εξέλιξη κι η επίτευξη των στόχων του, η ικανοποίηση στην ζωή του, και προσωπικός μου στόχος είναι να συνδράμω στην ολιστική ευημερία του ατόμου, ανταποκρινόμενη πάντα στις ανάγκες και στα αιτήματα που ο καθένας από εμάς φέρνει στο προσκήνιο.

Με αγάπη κι ευγνωμοσύνη,

Καλώς Ήρθατε!

Χριστιάνα Γερμανού