Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, κι έχω έναν γιο 10 χρονών. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης και προσωπικές αναζητήσεις επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία. Σε αυτό με οδήγησε η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ανθρώπινη συνθήκη, δηλαδή το πως συμπεριφερόμαστε, σχετιζόμαστε, επικοινωνούμε, υπάρχουμε, εξελισσόμαστε, αλλά κι η ανάγκη να κάνω πρακτικά εφαρμόσιμο κάτι πολύ θεωρητικό.

Απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο στην Ψυχολογία από το University of La Verne, California (BSc Psychology). Στην συνέχεια ασχολήθηκα με εκπαίδευση ψυχοθεραπευτή στην προσέγγιση Gestalt. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές είναι στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Γνωσιακή Συμπεριφοριστική προσέγγιση από το University of Teesside, UK (MSc Counselling Psychology and CBT). Έχω εξειδικευτεί (Certificate) στην Συμβουλευτική Υποστήριξη στην Υπογονιμότητα και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή με σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια στην Ευρώπη από την ESHRE (European Society of Human Reproduction) της οποίας και είμαι μέλος (Psychology and Counselling).  Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ θεωρώ και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχίζω να ενημερώνομαι και να εκπαιδεύομαι συμμετέχοντας σε παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια ποικίλλων θεμάτων, κι ομάδες εποπτείας. Ενδιαφέρομαι επίσης για ενεργειακές θεραπείες, διαλογισμό και γιόγκα, προσεγγίσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά με την ψυχολογική υποστήριξη για την καλή υγεία και την ευεξία του ατόμου. Έχω Ρέικι Α’  και Β’ Βαθμού και το ασκώ θεραπευτικά. 

Συνεργάζομαι με κλινικές και κέντρα ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, ατομικά και σε ομάδες ως συν-θεραπεύτρια, και κυρίως στους τομείς των διατροφικών διαταραχών και των εξαρτήσεων, της αγχώδους διαταραχής, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και της εγκυμοσύνης.

Το 2011 δημιούργησα το Roots & Routes, ως μία εξέλιξη του προσωπικού μου γραφείου. Κύρια ενασχόληση μου είναι η συμβουλευτική κι η ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, οι θεραπείες Ρέϊκι, και καθοδηγώ ομάδες μαμάδων, και ομάδες αυτοβελτίωσης και ευ ζην.

Ασχολούμαι εντατικά και ενεργά τα τελευταία χρόνια με την Συμβουλευτική Οικογένειας και Συμβουλευτική Γονέων, συμμετέχοντας στις σχολές γονέων του www.workingmoms.gr, αλλά και καθοδηγώντας την δική μου Σχολή Γονέων, ιδιωτικά.

Επόμενο βήμα μου μέσα στο 2019, μία Σχολή για Μελλοντικούς Γονείς!

Όλα αυτά που θέλετε να ξέρετε για το πως είναι να είσαι γονέας στην πράξη, από την εγκυμοσύνη ακόμα, και δεν τολμήσατε ποτέ να ρωτήσετε!

Συνεργάζομαι με bloggers και εκδοτικούς οίκους, και παλαιότερα με περιοδικά, και μέσα από την συνεργασία μου με ιατρικά κέντρα έχω λάβει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Fertility Empowerment – Ενδυνάμωση Γονιμότητας, κύκλο σεμιναρίων που δίνει στις γυναίκες στο ταξίδι της υπογονιμότητας την δυνατότητα να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να αποκτήσουν ενδυνάμωση, ψυχική και σωματική. Η Ενδυνάμωση Γονιμότητας είναι μία ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει εργαλεία για το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

Με ενδιαφέρει ο άνθρωπος στην ολότητα του, η εξέλιξη κι η επίτευξη των στόχων του, η ικανοποίηση στην καθημερινότητα του. Θέλω να μπορεί ο καθένας να δει στην πράξη την αλλαγή και το αποτέλεσμα των κόπων του.

Προσωπικός μου στόχος, να συνδράμω στην ολιστική ευημερία του ατόμου, ανταποκρινόμενη πάντα στις ανάγκες και στα αιτήματα που ο καθένας από εμάς φέρνει στο προσκήνιο, και εφαρμόζωντας την θεωρία στην πράξη!

Πιστεύω σε μία ρεαλιστική, καθημερινή και εφικτή εφαρμογή της ψυχολογίας για να είναι η καθημερινότητα μας καλύτερη!

Με αγάπη κι ευγνωμοσύνη,

Καλώς Ήρθατε!

Χριστιάνα Γερμανού