Χριστιάνα Γερμανού, MSc

Ας γνωριστούμε καλύτερα!

Το Roots & Routes είναι ο τίτλος που γεννήθηκε μέσα από αυτά που πιστεύω ότι μας ορίζουν ως ανθρώπους, κι όλα αυτά που καλούμαστε να “δουλέψουμε” ερχόμενοι σε αυτόν τον κόσμο, δηλαδή τις Ρίζες (roots) μας και τις Διαδρομές (routes) μας.

Γι’ αυτό επέλεξα να σχεδιάσω σαν σήμα μας το δέντρο της ζωής με ένα δικό μου τρόπο, ένα δέντρο που στηρίζεται στις ρίζες του, τρέφεται από αυτές κι γεμίζει χρώματα, γεμάτο δυνατές διακλαδώσεις-διαδρομές που στα φύλλα του ανθίζουν όλες οι αξίες και τα συναισθήματα της ζωής· όλα αυτά που μας δίνουν τις επιλογές μας.

Οι ρίζες, δεδομένες και παγιωμένες, αντιπροσωπεύουν το από που προερχόμαστε, που βασιζόμαστε, τι έχουμε μάθει και τι μας έχει δοθεί. Δηλαδή όλα αυτά που λάβαμε όλοι από το σπίτι, την οικογένεια, το άμεσο περιβάλλον αλληλεπίδρασης μας. Κι αυτά πάλι επηρεασμένα από τις δικές τους ρίζες. Κάποια πράγματα είναι τόσο βαθιά ριζωμένα που ταξιδέυουν πίσω γενιές και γενιές…

Οι διαδρομές μας είναι οι επιλογές μας. Επιλογές που βασίστηκαν στις ρίζες μας αλλά και στην συμπεριφορά μας, στην αλληλεπίδραση, στην συνθήκη της στιγμής πολλές φορές. Οι επιλογές μας άλλοτε συνειδητές κι άλλοτε αυτόματες δεν παύουν να μας καθορίζουν και να μας οδηγούν στην επόμενη φάση της ζωής μας. Κάπως έτσι, χαράζουμε τα μονοπάτια της ζωής μας, τις διαδρομές μας την εξέλιξη μας, και δημιουργούμε την ζωή που θέλουμε να ζούμε. Αυτά τα δύο μαζί μας κάνουν αυτό που είμαστε σήμερα, μας δίνουν τροφή να αλλάξουμε αυτά που μας ενοχλούν στον εαυτό μας, και να επιλέξουμε τον δρόμο.

Το δέντρο αυτό είναι αειφόρο!

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια που ασχολούμαι κι εργάζομαι με τον άνθρωπο είμαι πεπεισμένη ότι είμαστε η σύνθεση αυτού που γεννιόμαστε και αυτού που γινόμαστε. Η επιλογή είναι πάντα στα χέρια μας.

Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην Ψυχολογία (Bachelor of Science Psychology, University of La Verne California) και το Μεταπτυχιακό (MSc) μου στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με έμφαση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση (MSc Psychological Sciences and Counselling, Teesside University). Η ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση είναι στην προσέγγιση Gestalt, και CBT.

Έχω εκπαιδευτεί περαιτέρω στις εξαρτήσεις, στο ζευγάρι και την οικογένεια, και στην γονιμότητα. Στον τομέα της γονιμότητας είμαι μέλος της ESHRE, και παρακολουθώ τα εργαστήρια επιμόρφωσης για ψυχολόγους που εργάζονται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Έχω εμφανιστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα που αφορούν στην εξωσωματική γονιμοποίηση και την οικογένεια, κι έχω γράψει άρθρα σε γυναικεία κι ανδρικά περιοδικά.

Έχω εκπαιδευτεί στην ενεργειακή θεραπεία Ρέϊκι, και κατέχω τον βαθμό του δασκάλου (Master). Πιστεύω στην αέναη εξέλιξη και κίνηση, και φροντίζω για την δια βίου μάθηση μου, με συνεχείς εκπαιδεύσεις στην συμβουλευτική και επί του παρόντος ολοκληρώνω την επιμόρφωση μου σε τεχνικές Coaching.

Πιστεύω στην δύναμη της αγάπης και του ανθρώπου. Με καθοδήγηση και δέσμευση μπορείς πάντα να πετύχεις τον στόχο σου! Μου αρέσει πολύ η εργασία μου και νιώθω απέραντη χαρά όταν αποδίδει ο κόπος που καταβάλλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι για τον εαυτό τους!

Πιστεύω ακράδαντα πως η ζωή είναι για να την ζούμε πλήρως και να εκπληρώνουμε τους στόχους μας, και πως πάντα υπάρχει τρόπος να βρούμε την λύση σε αυτό που μας προβληματίζει.

Στόχος μου η ισορροπία κι η ολιστική ευημερία του ατόμου και κατ’ επέκταση της οικογένειας!

Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε, info@rootsandroutes.gr!

Εύχομαι να πορευόμαστε όλοι με υγεία, αγάπη και φως!