Μαθήματα Ζωής, Σκέψη της Ημέρας

Λόγια και Πράξεις

Εν αρχή ην ο λόγος… λόγια και πράξη, και πράξεις και συμπεριφορές.


Σκέφτομαι πως τα λόγια μου, αυτά που λέω δηλαδή, έρχονται πρώτα. Οι πράξεις μου κατά συνέπεια βασίζονται σε αυτά που έχω πει, το ίδιο κι οι συμπεριφορές μου, και τελικά κι οι συνθήκες της ζωής μου.

Κάθε τι που λέω γίνεται μία «επιβεβαίωση» άλλοτε αρνητική κι άλλοτε θετική. Έχω παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι μιλούν αρνητικά για την ζωή τους, για την εργασία τους και για την υγεία τους· έχω παρατηρήσει πως αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι τελικά όντως υποφέρουν από κάτι, δηλαδή τα λόγια τους επιβεβαιώνονται.

Και ταυτόχρονα στην άλλη όψη αυτού του νομίσματος είναι όλοι εκείνοι που χαμογελούν (και δονείται θετικά ο εγκέφαλος), όλοι εκείνοι που βλέπουν το φως στη ζωή τους και δεν παραπονιούνται, δεν μεμψιμοιρούν, αλλά αντίθετα μιλάνε για όλα αυτά που πηγαίνουν καλά στη ζωή τους, μιλάνε για την χαρά τους και για την καλή τους τύχη. Και είναι ξεκάθαρο πως αλήθεια τα πράγματα στη ζωή τους είναι θετικά, πηγαίνουν καλά και τους περιβάλλει θετική αύρα. Επιβεβαιώνουν κι αυτοί τα δικά τους λόγια!

Οι μεν πρώτοι, σκέφτομαι, επιβεβαιώνουν μία καθημερινότητα μιζέριας και θλίψης· οι δε δεύτεροι επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό που τους συμβαίνει: μία ζωή γεμάτη χαρά κι αγάπη!

Κι είναι αναμενόμενο κάτι τέτοιο, σκέφτομαι. Δεν συμβαίνει κάτι μαγικό, όχι. 

Ο πρώτος που ακούει τα λόγια μου είμαι εγώ η ίδια, άρα ο πρώτος ακροατής μου, το κοινό μου, είμαι εγώ, και κατορθώνω να με πείσω! Ναι, αυτό ακριβώς συμβαίνει! Ακούω αυτά που λέω, ο εγκέφαλός μου καταγράφει τις επιβεβαιώσεις μου, ο υποσυνείδητος νους μπαίνει σε λειτουργία και φυσικά οδεύω με μαθηματική ακρίβεια προς το στόχο, ή την παγίδα, που τόσο περίτεχνα έχω στήσει στον εαυτό μου!

«Τί να κάνω, τότε;» αναρωτιέμαι.

Πιστεύω πως αυτό που μπορώ να κάνω είναι να καθοδηγήσω τον υποσυνείδητο νου μου εκεί ακριβώς που θέλω: δηλαδή να μιλάω για τον εαυτό μου και τις συνθήκες της ζωής μου με θετικές και σαφείς επιβεβαιώσεις!

Να επιλέξω να μείνω στον μεριά του στόχου κι όχι της παγίδας και να επιβεβαιώνω καθημερινά όλα αυτά που θέλω να δω να πραγματοποιούνται στην ζωή μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s