Σκέψη της Ημέρας

Φωτογραφίες και Αναμνήσεις

Σε ένα από αυτά τα «συμμαζέματα» που κάνω που και που, πέφτω πάνω σε κούτες με φωτογραφίες.

Τις ανοίγω, τις απλώνω μπροστά μου και τις κοιτώ μία προς μία.

Αναρωτιέμαι τι θέλω πραγματικά να τις κάνω και συνειδητοποιώ εκείνη την στιγμή ότι όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι κομμάτι μου· αποτελούν μέρος του ποια είμαι και μου θυμίζουν όλες εκείνες τις στιγμές που έχουν παρέλθει αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ: στιγμές χαράς κι ανεμελιάς οι περισσότερες, αναμνήσεις που μου δίνουν δύναμη!

Αποφασίζω να τις αξιοποιήσω. Μαζεύω λοιπόν σε μια μεριά όλες εκείνες τις φωτογραφίες μου με ανθρώπους και μέρη που αγαπώ κι εμπιστεύομαι, με εικόνες που γεμίζουν την ψυχή μου ασφάλεια και φροντίδα, με εικόνες που με ταξιδεύουν και φέρνουν στα χείλη μου χαμόγελα! Κι έτσι όπως νιώθω τώρα, επί τόπου ξεκινώ την διαδικασία. Βάζω τις φωτογραφίες αυτές – τις σημαντικές στιγμές μου – σε διάφορα σημεία σε όλο το σπίτι. Τις περσινές μας διακοπές ας πούμε τις βάζω στο ψυγείο με μαγνητάκι γαλάζιο και χαμογελώ προσδοκώντας να περάσουμε τόσο καλά και φέτος! Άλλες τις βάζω σε κορνίζες κι άλλες όχι, τις τοποθετώ ακόμα και στο γραφείο ή και μέσα στην τσάντα μου σε σημεία που θα τις βλέπω σίγουρα.

Αυτό που πραγματικά θέλω να πετύχω είναι να λειτουργήσουν οι φωτογραφίες σαν σύνδεση με το παρελθόν μου, με την ιστορία μου, και το πως θέλω να κινηθώ στο μέλλον.

Όταν βλέπω αυτές τις φωτογραφίες, περνώντας π.χ. από τον διάδρομο κι ο γιος μου πλατσουρίζει σε μια ακρογιαλιά, στην ανάμνηση των στιγμών γεμίζει καρδιά μου συναισθήματα. Είναι συναισθήματα θετικά, αγάπης, εμπιστοσύνης, χαράς και ασφάλειας που μου χαρίζουν ένα μεγάλο χαμόγελο και μπορώ να αντλήσω μέσα από αυτά όλη την δύναμη που χρειάζομαι! Κι έτσι ξεκινώ την κάθε μου μέρα – γιατί έχω ολόγυρα μου τις στιγμές μου – με ζωντάνια, δύναμη και χαμόγελο!

Καλημέρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s